Debat

Et godt afsæt

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

En enig styrelse i Slagelseegnens Lærerkreds anbefaler medlemmer at stemme ja til aftaleresultatet.

Vi har gennemgået resultatet og sammenlignet det med de krav, som kredsen på baggrund af velbesøgte medlemsmøder har formuleret. Og vi har sammenholdt resultatet med kongressens krav.

På den baggrund kan vi konstatere, at vi er meget tæt på at have fået alle vore krav opfyldt. Det kan kun resultere i en anbefaling af et ja.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Vi lægger blandt andet vægt på:

- at såvel begyndelses- som slutlønnen hæves, og de første løntrin får et tillæg

- at lederlønninger hæves

- at der oprettes cirka 480 viceinspektørstillinger

- at børnehaveklasseledere får forbedringer i arbejdstiden og tillæg på de første løntrin

- at prøveaftalen forbedres som den eneste ændring af arbejdstidsaftalen for lærere

- at det samlede resultat formodentlig vil sikre og måske forbedre reallønnen i overenskomstperioden.

Et resultat vil aldrig kunne opfylde alle vore krav. Skulle det være tilfældet, har vi sandsynligvis været for beskedne med vore krav. Derfor er der også ting i aftalen, som ikke er vores ønsker.

Nogle ting i aftalen peger i retning af en tilpasning til den decentralisering, som kendetegner vores samfund. Herunder den decentrale løn, som naturligt nok er det mest kontroversielle område i aftalen.

Når styrelsen anbefaler resultatet på trods af, at det indeholder decentral løn, skyldes det flere forhold:

- vi får en større sikkerhed for, at decentral løn udmøntes i kommunerne

- vi får sikkerhed for, at vi får en stor del af det, vi forholdsmæssigt kan tilkomme

- vi tror, vi kan finde anvendelse for midlerne til bredt acceptable formål

- vi ser ingen perspektiv i at sige nej på grund af den - trods alt - beskedne del af lønsummen, der ligger i decentral løn.

Efter kredsstyrelsens opfattelse er det af fantastisk stor betydning, at medlemmerne deltager i afstemningen - helst med en ja-stemme. Det skyldes, at DLF har haft det svært siden de to fatale afstemninger i forbindelse med sidste overenskomstsituation. Vi må se at komme over den svækkelse, som de gav.

Det resultat, der nu foreligger, vil være et godt afsæt for at vise opbakning til vores forening. Medlemsundersøgelsen viste, at medlemmerne forventer, at vores forening optræder markant og med styrke. Det kan den kun, hvis den har medlemmernes opbakning. Aftaleresultatet aftvinger respekt for ledelsens evne til at skabe resultater.

En stor stemmedeltagelse med markant tilslutning til overenskomstresultatet vil styrke foreningen i de store udfordringer, vi står over for.

Lad os vise vores anerkendelse af det ved at stemme og stemme ja!

Karl Sigsgaard

formand

Slagelseegnens Lærerkreds