Pædagogisk vulkan fylder 80

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hun fyldte 80 i fredags og blev fejret lørdag, hvor hun havde inviteret familie, venner og bekendte til buffet på Hotel Latour i Århus.

I 24 år sad Else Byrith i DLF's hovedstyrelse. Eller sad og sad. Dengang sad man ikke. Når et medlem fik ordet, stod man selvfølgelig op. Og talte uden mikrofon.

Else Byrith talte ofte - og med stort engagement. Op gennem 60'erne og 70'erne argumenterede hun for en moderne pædagogik, og som formand for hovedstyrelsens pædagogiske udvalg arbejdede hun målbevidst for at virkeliggøre visionerne. Uanset, hvad man måtte mene om Else Byriths synspunkter, smittede hendes humør, og hendes larmende latter væltede alt.

Også som pensionist har kolleger kunnet nyde godt af Else Byriths energi. Hun er stadig aktiv i Fraktion 4 og sidder i bestyrelsen for plejehjemmet Teglgården i Middelfart som repræsentant for Lærerstandens Brandforsikring.

Hun er aktiv svømmer, hun spiller l'hombre en gang om ugen, går til samtlige koncerter i Århus Musikhus og rejser utrolig meget. Og rygterne siger, at Else Byrith har foræret sig selv en ny bil i fødselsdagsgave.