Sag om brugerbetaling sendt videre

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Den socialdemokratiske byrådsgruppe i Karlebo Kommune vil have både Indenrigsministeriet og Folketingets ombudsmand til at gå ind i kampen om brugerbetaling i folkeskolen.

De har bedt begge parter om at kigge på sagen om Nivå Centralskoles udelukkelse af en 9.-klasseelev fra en undervisningsrejse på grund af manglende forældrebetaling.

Den Socialdemokratiske byrådsgruppe har tidligere klaget til Tilsynsrådet for Frederiksborg Statsamt over skolens og kommunens afgørelse. Men den 6. februar afviste Tilsynsrådet, at udelukkelsen af eleven var ulovlig med den begrundelse, at rejsen var frivillig. (Sagen er omtalt i Folkeskolen nummer syv).

Det mener socialdemokraterne i Karlebo er i strid med lovgivningen, da det åbner for betaling for alt, hvad der er frivilligt i folkeskolen såsom kristendomskundskab.