0   185

Vrede mod pensionister

Flere kredsformænd skældte ud på pensionisternes hovedstyrelsesmedlemmer, da formændene mødtes, kort efter at at overenskomstresultatet var i hus. De to pensionistmedlemmer stemte imod den kommunale overenskomst i hovedstyrelsen og anbefaler et nej ved urafstemningen.

- Jeg vil gerne spørge pensionisterne: Hvad er jeres konflikttema? Hvad skal de unge overenskomstansatte ud at strejke for, hvis I får held til at kaste foreningen ud i en konflikt? Det håber jeg, I kan svare på, for ellers er jeg bange for, at kommende pensionister ikke får lov til at stemme om det kommunale forlig fremover. Jeg håber, at pensionisterne kan forklare det godt i deres valgindlæg i Folkeskolen til sin tid, sagde Henning Pedersen fra Gjern.

Artiklen fortsætter under banneret

Flere bakkede ham op.

Baggrunden for vreden er, at pensionisterne får deres forhold reguleret via staten. Her er det de statsansatte, som forhandler. Og i den overenskomst er der ikke ekstra kroner til pensionisterne ud over de generelle lønstigninger. Det kommunale overenskomstforlig, som skal til urafstemning, har ikke indflydelse på pensionisternes vilkår.

- Det er gået op for os - og vi har altid vidst - at det kommunale forlig ikke handler om os pensionister. Men det drejer sig om politik. Og det er jo som bekendt ikke altid det samme som logik. Vi er frustrerede over, at vi er ved at blive kvalt i velvilje. Ved tre overenskomster har vi fået opbakning til vores krav, og de er kommet med helt frem til forhandlingsbordet. Men vi har intet fået ud af det, sagde Kristian Fløj-Jensen, som er den ene af de to pensionister i hovedstyrelsen.

Som reglerne er, kan pensionisterne ikke stemme om statsforliget. De har kun stemmeret ved det kommunale forlig.hbj

Kredsformand: Hvad skal de unge strejke for, hvis I får held til at kaste foreningen ud i en konflikt

Pensionisten: Det drejer sig om politik, og det er som bekendt ikke altid det samme som logik


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet