Debat

Tilfredshed

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Samtlige tillidsrepræsentanter fra Vinderup, der er en af de tre kommuner, som udgør Holstebro-egnens Lærerkreds, udtrykker hermed tilfredshed med, at kredsens hovedstyrelsesmedlem, Astrid Schjødt Pedersen, har stemt imod aftalen om decentral løn.

En undersøgelse foretaget af et privat firma har fortalt hovedstyrelsen, hvad de menige medlemmer udmærket vidste i forvejen: at der blandt lærerne hersker en entydig og massiv modstand mod decentral løn.

Alligevel - og i modstrid med kongressens vedtægter - går et flertal på 19 hovedstyrelsesmedlemmer ind for decentral løn.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Hvorfor en den decentrale løn pludselig acceptabel for hovedstyrelsen?

Forklaringen må være, at hovedstyrelsen har sænket lavmålet for, hvad der er acceptabelt.

Det er særdeles betænkeligt, at hovedstyrelsen anlægger andre kriterier end de, som kongressen opstiller. Desværre er det ikke første gang, dette sker. I 1995 tilsidesatte man kongresbeslutningen om, at aftaleretten ikke måtte uddelegeres til tillidsrepræsentanten.

Fra andre erhverv kendes eksempler på, at medarbejdere i et team undlader at fremkomme med gode ideer på teammøderne, fordi ophavsmanden selv ønsker at bringe den gode idé frem for ledelsen i håb om, at det kan give mere i lønningsposen til ham eller hende.

En sådan praksis kan den decentrale løn fremme også i folkeskolen. For som chefforhandler Søren Andersen fra Kommunernes Landsforening udtalte til TV-Midt-Vest den 18. februar, så er ideen med den decentrale løn netop, at de 'dygtigste' lærere på en skole skal belønnes.

En sådan praksis vil være ødelæggende for det kollegiale sammenhold på lærerværelserne og for den pædagogiske udvikling.

Skal foreningen fortsat kunne gå på to ben, må aftalen om decentral løn afvises.

Hanne Melgaard

og Vinderups øvrige fem tillidsrepræsentanter

Powered by Labrador CMS