Debat

Ny løn, ja!

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det opnåede delresultat om decentral løn har givet kraftige dønninger i dagspressen, og talrige kredsformænd og ditto næstformænd har tilkendegivet deres mening om, hvorvidt resultatet nu lå inden for eller uden for kongressens beslutning, og om man skulle sige ja eller nej.

Mit forslag i den sammenhæng er: Drop al diskussion om decentral løn og lad os koncentrere diskussionen om den nye løndannelse (hvor vi ikke er under den decentrale løn)!

Der blev den 29. januar indgået en aftale mellem Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte og de kommunale arbejdsgivere om rammer for anvendelse af nye lønformer. Hvad enten vi kan lide det eller ej, bliver det fremtiden. Derfor er det den, der skal diskuteres.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Det nye lønsystem er sammensat af fire elementer: 1) grundløn, 2) funktionsløn, 3) kvalifikationsløn og 4) resultatløn.

Det sidste er noget fælt noget, men ifølge Københavns Lærerforenings blad vil Kommunernes Landsforening heller ikke indføre det på skoleområdet, så det er jo fedt nok.

Det skal oplyses, at både funktions- og kvalifikationsløn ifølge aftalen kan forhandles centralt. Også fedt.

Endvidere er det aftalt, 'at de nærmeste(?) vilkår for en sådan ordning (overgang til nye lønformer, Karl Heinz Mortag) i givet fald skal aftales nærmere mellem den enkelte organisation i forbindelse med overenskomstforhandlingerne om de specielle krav'. Her synes jeg, hovedstyrelsen skulle lægge sine kræfter og gerne inddrage kredsstyrelser og andre medlemmer!

I øvrigt undrer det mig, at aftalen kun er sendt til kredsformanden.

Karl Heinz Mortag

kongresdelegeret, Århus

Powered by Labrador CMS