Debat

Så skete det igen

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

De tjenestemandspensionerede lærere blev igen - for tredje gang - sat helt ud af spillet ved overenskomstforhandlingerne på trods af, at der lå drøftelser og kongresvedtagelser bag de fremsatte ønsker.

Formand Rømer lovede ganske vist i sin tid: 'I skal ikke blive glemt', da jeg på kongressen spurgte, om ikke de tjenestemandspensionerede kunne risikere at blive en lille glemt gruppe, når overenskomstansættelser med en anden pensionsordning blev almindelige.

Vi er måske heller ikke blevet 'glemt', men vi er i hvert fald ikke regnet med. Der er i det offentliggjorte end ikke nævnt noget om pensionister med 0,00 kroner bagved. Der er heller ikke nogen begrundelse for 0,00 kroner!

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Der blev nedsat en arbejdsgruppe. Er det resultatet af denne gruppes arbejde?

Fejlagtigt har en avis - Jyllands-Posten - omtalt, at de 1,35 procent skulle fordeles til særlige formål som 'pensionsforbedringer' med mere. Nævnte pensionsforbedringer gælder de overenskomstansatte, der som nævnt har andre ansættelses- og pensioneringsformer, og som åbenbart ikke hører under finansministerens domæne.

Finansministerens kasse har ikke kunnet åbnes for tjenestemandspensionister, hvorfor mon? Det har åbenbart ikke været muligt for vore forhandlere at få kassen lukket op. Det eneste svar, der lyder, er: 'Det er et lovgivningsspørgsmål'.

Det er beklageligt for os pensionister. Ja, det er meget mere end beklageligt, når det sker 'alle gode gange tre'.

Det er aldeles uacceptabelt, og der må protesteres. Vi har desværre kun en måde at protestere på: Det er at stemme nej til overenskomsten i sin helhed, når/hvis den kommer til urafstemning.

Vi er alle ligeberettigede medlemmer af DLF uden hensyn til fraktion. Vi må bedømme overenskomsten ud fra hensynet til alle grupper, både hvad der står, og hvad der ikke står.

Selv om dagspressen og andre roser den nye statslige overenskomst og kalder den 'meget afbalanceret og fornuftig', så må der protesteres. Overenskomsten rummer ganske rigtigt mange gode elementer, men den er ikke afbalanceret, når en ret stor gruppe af foreningens medlemmer ignoreres.

Som nævnt har vi kun en måde at vise, at vi finder overenskomsten og den behandling, der er blevet pensionisterne til del, uacceptabel: at stemme nej til overenskomsten som helhed.

Tænk jer om, pensionister! Brug jeres stemmeret til at protestere. Sig nej til overenskomsten.

Edel Hertz

kongresdelegeret, Fraktion 4

Hellerup