Debat

Pensionist-nej

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

1996 blev brugt til opstilling af krav til Overenskomst 97. Vi gennemgik en demokratisk proces med medlemsdebat og godkendelse i hovedstyrelse og kongres. Pensionisternes krav om forbedring af forholdet mellem lønudviklingen for aktive medlemsgrupper og tjenestemandspensionister kom med i forhandlingsfasen.

Denne fase er nu overstået, og resultatet blev et nej til kompensation for omklassificeringer af slutløn, som alene i de sidste fire år har distanceret ældre pensionister med tre til fire løntrin i forhold til kommende pensionister på slutløn.

Lønstigningssummens specielle del går til de kommunalt ansatte lærere. Den generelle del forhandles med staten. Resultatet her giver 2,9 procent til generelle procentvise lønstigninger, som vi får del i. Desuden er der her afsat 1,35 procent til pensionsforbedringer for overenskomstansatte, til efteruddannelse, til regulering af særlige ydelser samt til omklassificeringer.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Statstjenestemandspensionisterne fik ikke andel i de 1,35 procent. Derfor er lønstigningssummen i sin helhed skævt fordelt. Fordelingsforslaget skal nu til urafstemning. Der skal stemmes nej. Fordelingsnøglen skal ændres.

Pensionisterne har cirka 9.000 stemmer. For at have virkning for os skal vores nej-stemmeprocent være højere end 25 og højere end de aktive læreres nej-stemmeprocent.

Send stemmesedlen med posten.

Peter Bruun

kongresdelegeret

for pensionisterne, Roskilde