Debat

Ikke acceptabelt

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Forøgelsen af den decentrale lønpulje fra 0,48 procent af lønrammen til 0,7 procent finder vi ikke er i overensstemmelse med foreningens politik og medlemmernes ønsker.

Medlemsundersøgelsen viste en massiv modstand mod decentral løndannelse - en væsentlig årsag til, at medlemmerne stemte nej til overenskomstresultatet i 1995.

Kongressen vedtog i oktober, at foreningen skulle arbejde på en afskaffelse af den decentrale løn, og hvad skridt i den rigtige retning kunne være. En resolution fastslår ligeledes, at en decentralisering af lønnen ville få negative konsekvenser for arbejdsklimaet på skolerne, og at kosmetiske ændringer ikke var nok for lærerne.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Vi finder derfor ikke, at aftalen om decentral løn ligger inden for kongresbeslutningen eller medlemmernes ønsker. Resultatet er således ikke acceptabelt for os.

Hans Holdgaard

for lærerne på Højslev Skole