Debat

Tåler ingen kritik

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Virkeligheden er altings prøve, sagde forfatteren Jakob Knudsen. Og virkeligheden viser et indtil videre udækket behov hos folkeskolens elever for at supplere den vidensmæssige ballast, som efterfølgende uddannelser efterspørger. Gymnasier vælger enten at gøre en dyd af nødvendigheden og efterligne den udtyndede undervisningsmodel fra folkeskolen eller at oprette gymnasieforberedende 10.-klasser for at råde bod herpå. Men som i alle andre ideologisk opbyggede totalitære systemer tåles kritik af de fatale forhold i folkeskolen ikke. Som Knud Leth-Nissen, Kolt, udtrykker det: Diskutér gerne nogle perifere detailspørgsmål. Men egentlig kritik af de overordnede bestemmelser bør ikke tåles. Eller som DLF siger i kommentaren til Niels Christian Nielsens debatbog: Andre holdninger til skolesystemet høres gerne, men kun når det sker i respekt for skolens opgaver (sådan som DLF og de herskende socialistiske magthavere bag folkeskoleloven opfatter dem). Samme værnende omsorg blev sandt for dyden ikke den hædeligt nøgterne uideologiske realskole til del, da den udsattes for det 68'er-inspirerede stormvejr, der bragte den til fald.

At sætte fokus på folkeskolelovens lighedsideologiske hersen med befolkningen tåles ikke. At blotlægge løgnen om den differentierede undervisnings rolle i danmarkshistoriens mest individfjendske skole tåles ikke. At sætte luppen over udelthedens individkrænkende, ensrettede bestræbelse tåles ikke. At henvise den projektorienterede tværfaglighed uden faglig baggrund til det pædagogisk spekulativt verdensfjerne alkymiværksted tåles ikke. Derfor skal et vildført folk have de rigtige meninger med på vejen i DLF's debatoplæg, fordi afvigelser fra vildvejene ikke tåles.

Vagn Madsen

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

viceskoleinspektør

Brønderslev