Debat

Decentral løn igen - igen

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det forekommer ikke særlig hensigtsmæssigt, at diskussionen om decentral løn i Danmarks Lærerforening drejes over i en diskussion om, hvorvidt 0,68 procent af lønsummen er mere eller mindre end 0,48 procent af lønsummen.

Det er vel en kendsgerning, at den decentrale løn i indeværende overenskomstperiode kostede medlemmerne 0,48 procent af lønsummen (at vi så ikke brugte pengene, er jo en anden sag), og at delforliget i forbindelse med den kommende overenskomstperiode lægger 0,2 procent af lønsummen oveni. Man skal ikke være en stor talkunstner eller være i besiddelse af særlig matematisk begavelse for at indse, at 0,48 plus 0,20 er lig med 0,68, samt at 0,68 er mere end 0,48.

Lad os erkende, at vi i forbindelse med Overenskomst 97 får en større andel af lønsummen placeret til decentral udmøntning, end vi havde i Overenskomst 95.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Og så synes jeg, at foreningen skulle begynde at koncentrere sig om, hvordan vi under de givne betingelser får hentet flest mulige lønkroner hjem til medlemmerne.

Reinhard Werner

kredsformand

Vestsjællands Lærerkreds

Powered by Labrador CMS