Debat
0   150

Rigtige retning

At vore forhandlere ikke kunne komme igennem med en afvikling af den decentrale løn i et hug, kan man have forståelse for.

Hovedstyrelsens flertal har nu accepteret, at midlerne til decentral løn forøges fra at udgøre mindst 0,48 procent af lønsummen til fremover at skulle andrage mindst 0,70 procent med mulighed for at komme helt op på 0,90 procent.

Artiklen fortsætter under banneret

Hvordan DLF's formand har fået overbevist hovedstyrelsens flertal om, at dette er et skridt i den rigtige retning henimod en afskaffelse af den decentrale løn, må forekomme lige så mærkeligt, som dengang en tidligere DLF-formand fik overbevist en tidligere hovedstyrelse om, at Storebæltcentret ved Nyborg lå placeret inden for en radius af 12 km fra Rådhuspladsen i København.

En sikker konsekvens af hovedstyrelsens holdning vil være, at flertallet af DLF's medlemmer i hvert fald ikke vil få del i de 0,70 procent af lønsummen. Det kan være, enten fordi den enkelte kommune ikke ønsker at udmønte midler af betydning til lærergruppen, og/eller fordi de beløb, der måtte blive udmøntet, vil blive fordelt på ganske få medlemmer.

Skulle det videre forhandlingsforløb ende med en manglende enighed og et efterfølgende forligsmandsindgreb, har hovedstyrelsen samtidig sendt et kraftigt signal til forligsmanden om, at DLF ikke har problemer med en accept af den decentrale lønsums størrelse!

Vi siger velbekomme.

Poul Hansen, Svend Lau og Henrik Poulsen

kongresdelegerede

for Gladsaxe Lærerforening


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ