0   204

Pensionister er skuffede

Det statslige forlig indeholder ingen særlige ordninger for pensionisterne

En lille del af det statslige overenskomstforlig handler direkte om medlemmer af Danmarks Lærerforening. Tjenestemandspensionisterne får deres pensioner reguleret via det statslige forlig. Og for dem er resultatet en skuffelse.

Der er ingen særordninger til pensionisterne. Og det betyder, at pensionerne følger de generelle lønstigninger på 2,9 procent plus de procenter, som man regner med, at reguleringsordningen kaster af sig.

Artiklen fortsætter under banneret

De to pensionistmedlemmer af hovedstyrelsen - Kristian Fløj-Jensen og Else Johansen - gav udtryk for skuffelse, da de fik forelagt resultatet.

Kristian Fløj-Jensen mente ikke, at der var stor forståelse at hente hos finansministeren.

- Mogens Lykketofts hjerte banker nok mere for LO-gruppens (Landsorganisationen i Danmark) pensionister. De er også socialdemokrater, sagde han.

Men det betvivlede Max Haugaard Nielsen, teknisk forhandlingsleder i Lærernes Centralorganisation og deltager i forhandlingerne:

- Jeg tror, at finansministeren vil sige nej til det udsagn. Men han mener bare ikke, at tjenestemandspensionisterne bliver behandlet dårligt.

De to repræsentanter for de cirka ti tusind pensionister var tilfredse med den opbakning, som de havde fået fra resten af foreningen til deres ønsker. Men de vil alligevel anbefale deres medlemmer at sige nej til forliget.

Det kan pensionisterne dog ikke komme til at gøre. Resten af hovedstyrelsen mente ikke, at det samlede resultat var så dårligt, at man skulle forsøge at vælte hele statsforliget, som ikke kommer til urafstemning blandt pensionisterne i DLF. De skal i stedet stemme om det kommunale forlig.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet