Nordiske stipendier

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Lærere i folkeskolen - med interesse for nordisk samarbejde om undervisning - kan søge de såkaldte 'Nordskol-stipendier'.

Et 'Nordskol-stipendie' er et rejsestipendie for lærere, som vil besøge en nordisk skole for i fællesskab at udvikle en projektidé om konkret samarbejde i undervisningen. Og det kan blandt andet være i sprogforståelse, historie og samfundsfag.

Et stipendie er på maksimum 10.000 svenske kroner, og i 1997 regner Foreningen Norden, der administrerer 'Nordskol' for Nordisk Ministerråd, med at udbetale i alt 250.000 svenske kroner. Pengene skal bruges til at dække faktiske rejseomkostninger - ikke vikaromkostninger.

Ansøgningsfristen til 'Nordskol-stipendierne' er den 31. marts, og yderligere oplysninger og ansøgningsblanket fås hos Foreningen Norden, Malmøgade 3, 2100 København Ø, telefon 3142 6325.