Debat
0   146

En bonderøv

Nej, Erik Clausen, du er sandelig ingen bonderøv! En bonderøv er en som undertegnede, der er født og opvokset ude på 'bøhlandet', og som har samlet kartofler op fra syvogtyvende kartoffelrække - sort som en neger af jord og skidt - og med snottet løbende fra næseborene - sådan en 'størrelse' er en rigtig bonderøv! Og man kan som bekendt ikke løbe fra hverken ophav eller opvækstvilkår - begge forhold holder ved resten af livet - så derfor!

Men hvor har vi dog brug for 'by-bonderøve' som Erik Clausen - mænd og kvinder! - Til at blande sig i skolens 'indre' liv. Hør dog, hvad han siger: 'Skolen interesserer mig, fordi jeg synes, at man gør så mange børn fortræd'! 'Folkeskolen er ikke til glæde for børnene på børnenes betingelser'! 'Der er for meget ro og orden i den danske folkeskole, og værdinormerne er for snævre'! 'Vi skal ud i den friske luft, hvor man kan ses fra alle sider. Der er for mange, der render og gemmer sig i skolen'! 'Der er ikke nogen, der formidler fantasien. Der er ikke én unge, der har lyst til at være her efter skoletid'. 'Når mine børn kom hjem med et askebæger, der lignede en afskåren klumpfod, så sagde jeg, det var pænt. Jeg skulle have sagt, det så ud ad helvede til'!

Artiklen fortsætter under banneret

Erik Clausen har mange flere tankevækkende - og 'rammende' - synspunkter i interviewet i Folkeskolen nummer seks. Det mest 'triste' - og bitre - er, hvor han direkte 'bedømmer' dagens folkeskolelærer: 'Du kan jo se, lærerne både som stand og faglig gruppe spiller ingen kulturel faktor i dag, de deltager ikke i samfundsdebatten'! 'Det at være lærer er for mig stadigvæk en livsstil', siger Erik Clausen. Jeg formoder, at han mener, at sådan var det engang, men desværre ikke længere!

Der er som aldrig før behov for, at folkeskolen er en vigtig kulturel faktor i børnenes liv! At den danske kultur i bredeste forstand vækker børnenes interesse og får grofæste hos dem. - Så, Erik Clausen, din og andre 'bonderøve's indblanding er aldeles nødvendig.

Thorkild Jakobsen

Viborg


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ