Debat

En bonderøv

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Nej, Erik Clausen, du er sandelig ingen bonderøv! En bonderøv er en som undertegnede, der er født og opvokset ude på 'bøhlandet', og som har samlet kartofler op fra syvogtyvende kartoffelrække - sort som en neger af jord og skidt - og med snottet løbende fra næseborene - sådan en 'størrelse' er en rigtig bonderøv! Og man kan som bekendt ikke løbe fra hverken ophav eller opvækstvilkår - begge forhold holder ved resten af livet - så derfor!

Men hvor har vi dog brug for 'by-bonderøve' som Erik Clausen - mænd og kvinder! - Til at blande sig i skolens 'indre' liv. Hør dog, hvad han siger: 'Skolen interesserer mig, fordi jeg synes, at man gør så mange børn fortræd'! 'Folkeskolen er ikke til glæde for børnene på børnenes betingelser'! 'Der er for meget ro og orden i den danske folkeskole, og værdinormerne er for snævre'! 'Vi skal ud i den friske luft, hvor man kan ses fra alle sider. Der er for mange, der render og gemmer sig i skolen'! 'Der er ikke nogen, der formidler fantasien. Der er ikke én unge, der har lyst til at være her efter skoletid'. 'Når mine børn kom hjem med et askebæger, der lignede en afskåren klumpfod, så sagde jeg, det var pænt. Jeg skulle have sagt, det så ud ad helvede til'!

Erik Clausen har mange flere tankevækkende - og 'rammende' - synspunkter i interviewet i Folkeskolen nummer seks. Det mest 'triste' - og bitre - er, hvor han direkte 'bedømmer' dagens folkeskolelærer: 'Du kan jo se, lærerne både som stand og faglig gruppe spiller ingen kulturel faktor i dag, de deltager ikke i samfundsdebatten'! 'Det at være lærer er for mig stadigvæk en livsstil', siger Erik Clausen. Jeg formoder, at han mener, at sådan var det engang, men desværre ikke længere!

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Der er som aldrig før behov for, at folkeskolen er en vigtig kulturel faktor i børnenes liv! At den danske kultur i bredeste forstand vækker børnenes interesse og får grofæste hos dem. - Så, Erik Clausen, din og andre 'bonderøve's indblanding er aldeles nødvendig.

Thorkild Jakobsen

Viborg