Skiftedag i Grønland

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Nu skal der forhandles normalt, har Grønlands Landsstyre og Tjenestemænds og Overenskomstansattes Centralorganisation, NAK, netop aftalt, efter at forholdet mellem dem gennem lang tid har været særdeles anstrengt.

'Parterne er enige om at lægge fortiden bag sig og målrettet gå til værks med de opgaver, der ligger for', skriver man i en fælles pressemeddelelse, som fra Landsstyret er underskrevet af Daniel Skifte og fra Centralorganisationen af Kasper Skifte.

Forhandlerne får travlt, for de nye overenskomster skal gælde fra 1. april, og der er enighed om, at også hovedaftalen skal fornyes, ligesom man vil diskutere ophævelse af ordningen med feriefrirejser for fremtidigt ansatte. Også problemer med at rekruttere og fastholde ansatte i Grønland skal der ses på.