Debat

Hvem optræder

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Så effektivt har den fagnedbrydende, uddannelsesødelæggende folkeskolelov ikke alene betaget børn viden og færdigheder i en grad, så Danmark frister skamfuldhedens tvivlsomme ære som bundskrab i diverse internationale undersøgelser. Men lovens despekt for fagligheden og fremhævelse af tværfaglighedens overfladiske tidsfordriv har også bemægtiget sig visse af skolen lærere i en grad, så eksempelvis Carl Ejner Madsen fra Korsør i Folkeskolen nummer fire tildeler mig status som inkvisitor. For faglig historisk korrekthed spiller jo ingen som helst rolle mere i den folkeskole, der med ministerens velsignelse kan nøjes med at øve sig i navlebeskuende personlighedsudvikling med så lidt baggrund i faglig viden som muligt. At inkvisitionen historisk set var magthavernes redskab til bekæmpelse af dem, der faldt fra den anerkendte kanoniserede tro, er naturligvis en ligegyldig petitesse for Carl Ejner Madsen, som al anden faglig viden er ligegyldig i hans ideal af en skole. Det er jo Carl Ejner Madsen, der repræsenterer den lighedsideologiske gammelrevolutionære rettroenheds magtbastioner, der kuer befolkningen med den ideologiske folkeskolelov, og i virkeligheden er det mig, der er slæbt for storinkvisitor Carl Ejner Madsens nådesløse ret, hvorfra han oven i købet i selvbestaltet magtfuldkommenhed fradømmer mig mit embede og sender mig på pension uden så meget som antydning af saglig argumentation for domsafsigelsen, hvilket vist er en god, sort, middelalderlig inkvisitionsafgørelse, der helt lever op til de fire-fem (ikke seks-syv) hundrede år gamle forbilleder.

Vagn Madsen

viceskoleinspektør

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Brønderslev

Powered by Labrador CMS