Gæst i selvstændighed

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Færre og færre unge går i dag rundt med lysten til at starte egen virksomhed. Det vil Håndværksrådet gerne have lavet om på, og derfor har de lavet et korps af gæstelærere, der står klar til at tage rundt på skoler for at fremme begejstringen for det selvstændige.

Korpset tæller omkring 300 virksomhedsejere, der kan fortælle om livet som selvstændig, de kan være værter for virksomhedsbesøg, der indeholder mere end en halv times rundvisning med tilhørende basser, og de kan deltage i uddannelses- og erhvervsdage.

Gæstelærerne findes i 'Kontaktbogen - Fortegnelse over kontaktpersoner i erhvervslivet,' som Kommunernes Landsforening sendte ud til alle folkeskoler i 1996.

Prisen for gæstelærerne er som udgangspunkt gratis, men det er overladt til de enkelte, om de vil opkræve honorarer eller ej.

Flere oplysninger kan hentes hos Håndværksrådet, Anne Sjøberg, telefon 3393 2000.