Debat

Missionærsnak

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Skoleinspektør Bjarne Danielsen, Brande, kan ikke skrive et indlæg uden mindst et par gange at delagtiggøre læseren i sit positive livssyn og unikke demokratiske sindelag. At der må herske paradisiske tilstande i den 'Brandesianske' skoleverden kan ingen betvivle - underlagt et så karismatisk regimente. (Folkeskolen nummer 1/2)

Hans altid nypudsede glorie aflader aldrig, og skulle man ikke bemærke dens blændende skin, hvad der er utænkeligt, vil der være en hånd, der peger! Og det vil næppe overraske, om den overjordiske lykketilstand på et tidspunkt vil resultere i spontan fremkomst af svingbare fjerprydelser i skulderbladshøjde på forkynderen - de genetiske anlæg in mente!

Så kan han som en nutidig Gabriel beflyve det ganske land og forkynde sit messianske budskab.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Men den gode inspektør burde have undladt sin konstruerede undskyldning og traurighed over, at jeg ikke forstår hans budskab og kaster mig ned i næsegrus tilbedelse af mesteren! Det ved han jo i forvejen, og hans klodsede ironi bliver kun til overspillet selvynk!

Sluttelig udtrykker Bjarne Danielsen forstilt bestyrtelse og bekymring, fordi jeg har truet med at forlade 'etablissementet'. Jeg kan hermed berolige ham. Jeg bliver i DLF!

Blot tanken om at kunne give Bjarne Danielsen 'høvl', når han svinger sig for højt op i farisæisk selvforherligelse, har bortvejret enhver tvivl om det modsatte.

Niels Christian Christensen

Hjørring