Debat

Svig i Vig

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

'Da kredsstyrelsen så sagen refereret i avisen, sådan som den er bragt i 'Spot', undskyldte vi hændelsesforløbet.'

Ordret citat fra Arne Mikkelsens dokumentationsafdeling om 'Bortvisningsaffæren i Vig' -Folkeskolen nummer 52 1996 og 1/2 1997.

Altså ikke før! Mediernes omtale var bestemmende for det videre initiativ: Undskyldningen!

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Det viser i al sin hulhed, hvad en sådan rituel kvittering er værd. Vel nærmest en ekspeditionssag!

Arne Mikkelsen ironiserer over, at jeg beskæftiger mig med et udokumenteret avisreferat. Javel, jeg tillader mig at kommentere ethvert indlæg i Folkeskolen, idet jeg fremdeles betragter den som et yderst seriøst fagblad. Også uden at Odsherred Lærerkreds har angivet retningslinjer for tildragelsernes rette fortolkning!

Endskønt den har haft oceaner af tid til at 'korrigere'.

'Inspirationsdagen' fandt sted den 7. november 1996. 'Spot' omtaler sagen den 21. november 1996. Ikke en lyd, før jeg gør bemærkninger i Folkeskolen. Og jeg betragter stadigvæk sagen som et gement anslag mod den fundamentale åndsfrihed - alle pæne ord til trods! At man efterfølgende tørrer 'misforståelsen' af på et kredsstyrelsesmedlem, der 'af egen drift bad Morten May om at flytte sin stand' - er lige efter bogen. Også at samme 'kollega' sladrede til inspektøren!

Jamen, det er jo hele vores hverdag - iscenesat af egne midler.

Må jeg sluttelig sige til den gamle frontkæmper Mikkelsen - som han prætentiøst betitler sig selv - at hans mening om og fortolkning af, hvad Morten May mener, faktisk er mere end uinteressant! Ja, pinlig!

Morten May har i et interview i en Holbæk-avis og i et indlæg i Folkeskolen umisforståeligt gjort rede for sine synspunkter. Så de Mikkelsenske fortolkninger er ligesom ikke relevante i en kreds af kolleger, der behersker læsekunsten.

Niels Christian Christensen

Bagterpskolen, Hjørring