Debat

Henriksen og Fonsmark

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I sin anmeldelse af Henning Fonsmarks bog 'Kampen mod kundskaber' føjer Holger Henriksen endnu et angreb ind mod min person: 'Og så fik han (Ole Vig) en formand for folkeskolerådet, Svend E. Petersen (navnet stavet forkert som sædvanligt), som Fonsmark citerer for en total forvrøvlet opfattelse af, hvad undervisning er'.

Da det desværre ikke er første gang, at Holger Henriksen omgås kilder temmelig lemfældigt (avisreferat i stedet for mine egne ord - Sorø-tale 1995), må jeg nu reagere med en replik, ej et oplæg til debat.

Der er intet i Fonsmarks bog, der kan føre til det, som Holger Henriksen kalder for et citat. Det står for Henriksens egen udlægning, hvad en samtale med Henning Fonsmark også bekræfter.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

At Fonsmarks 'citat' om mit lærersyn også er baseret på en journalists egen udlægning, gør jo blot sagen endnu mere grotesk.

I kampen for fortidens dyder ville det være klædeligt, om begrebet kildekritik og korrekt citatbrug var anvendte kundskaber.

Svend E. Pedersen

rektor for Statens Pædagogiske Forsøgscenter og formand for folkeskolerådet