Debat
0   187

Oraklet truer

Fuldstændigt forventeligt har oraklet Niels Christian Christensen korrekset mig for mit sukkersøde indlæg om de positive sider ved arbejdet med børn og kolleger i folkeskolen, og jeg skal naturligvis straks undskylde, at jeg har formastet mig til at komme med en anden udgave end de 'skabelonagtige svar', som Niels Christian Christensen altid fremkommer med i Folkeskolen. Jeg er naturligvis klar over, at han har selve sandheden, og burde vide bedre, men det var et naivt forsøg på også at opmuntre ham i hans åbenbart kummerlige lærertilværelse. Jeg selv har utallige gange plæderet for, hvor vanskelige forholdene i folkeskolen er blevet over en årrække, men derfra og så til at bruge hele sin tilværelse til ren jammer er der lang vej. Også vi skolefolk må bruge de demokratiske spilleregler (dem snakker Niels Christian Christensen ellers meget om, når det for eksempel gælder ytringsfriheden), og det er her, jeg vil bruge min energi for at forbedre forholdene.

Forsøget var hjerteligt velment ud fra mange års positive oplevelser med kolleger og børn, men den gik altså bare ikke over for Niels Christian Christensen (gud ved, hvad der overhovedet går?!), og jeg er naturligvis ked af at måtte indrømme, at jeg fortsætter med mit positive livssyn trods ovennævnte korreks. Undskyld!

Artiklen fortsætter under banneret

Denne korreks optager mig egentlig ikke, da den var forventelig (man skal jo lytte til dem, der ved noget), hvorimod jeg dybt bekymret ser i selvsamme nummer af Folkeskolen, at Niels Christian Christensen truer med at skride med tilbagevirkende kraft (hvordan gør man egentlig det?!). Det vil dog være noget af en katastrofe over for os, som hver uge får store lattermæssige oplevelser (andre hovedrysten, alt efter temperament) ved at læse hans 'skabelonindlæg'. Jeg håber meget på, at det bliver ved truslen, og ser frem til mange lattertimer med Niels Christian Christensen i 1997. Godt nytår.

Efterskrift. Jeg ved selvfølgelig, det vil ryste hans mange fordomme om blandt andet skoleledere, men rent faktisk bruger jeg ikke et sekund mere ved pc'en, end han gør i sit lærerjob. Glem dog alle disse fordomme og tag udgangspunkt i den virkelighed, som også vi er sat til at virke i.

Bjarne Danielsen

skoleinspektør, Brande


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ