Debat

Oraklet truer

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Fuldstændigt forventeligt har oraklet Niels Christian Christensen korrekset mig for mit sukkersøde indlæg om de positive sider ved arbejdet med børn og kolleger i folkeskolen, og jeg skal naturligvis straks undskylde, at jeg har formastet mig til at komme med en anden udgave end de 'skabelonagtige svar', som Niels Christian Christensen altid fremkommer med i Folkeskolen. Jeg er naturligvis klar over, at han har selve sandheden, og burde vide bedre, men det var et naivt forsøg på også at opmuntre ham i hans åbenbart kummerlige lærertilværelse. Jeg selv har utallige gange plæderet for, hvor vanskelige forholdene i folkeskolen er blevet over en årrække, men derfra og så til at bruge hele sin tilværelse til ren jammer er der lang vej. Også vi skolefolk må bruge de demokratiske spilleregler (dem snakker Niels Christian Christensen ellers meget om, når det for eksempel gælder ytringsfriheden), og det er her, jeg vil bruge min energi for at forbedre forholdene.

Forsøget var hjerteligt velment ud fra mange års positive oplevelser med kolleger og børn, men den gik altså bare ikke over for Niels Christian Christensen (gud ved, hvad der overhovedet går?!), og jeg er naturligvis ked af at måtte indrømme, at jeg fortsætter med mit positive livssyn trods ovennævnte korreks. Undskyld!

Denne korreks optager mig egentlig ikke, da den var forventelig (man skal jo lytte til dem, der ved noget), hvorimod jeg dybt bekymret ser i selvsamme nummer af Folkeskolen, at Niels Christian Christensen truer med at skride med tilbagevirkende kraft (hvordan gør man egentlig det?!). Det vil dog være noget af en katastrofe over for os, som hver uge får store lattermæssige oplevelser (andre hovedrysten, alt efter temperament) ved at læse hans 'skabelonindlæg'. Jeg håber meget på, at det bliver ved truslen, og ser frem til mange lattertimer med Niels Christian Christensen i 1997. Godt nytår.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Efterskrift. Jeg ved selvfølgelig, det vil ryste hans mange fordomme om blandt andet skoleledere, men rent faktisk bruger jeg ikke et sekund mere ved pc'en, end han gør i sit lærerjob. Glem dog alle disse fordomme og tag udgangspunkt i den virkelighed, som også vi er sat til at virke i.

Bjarne Danielsen

skoleinspektør, Brande

Powered by Labrador CMS