Debat
0   351

Syvklassede: Vær beredt

Denne overskrift skyldes ikke, at nu skal der blæses til kamp mod de til tider noget for store byskoler. De fleste af disse skoler gør - stordriften taget i betragtning - et sobert stykke arbejde uden de store armbevægelser. Og tak for dette.

Når jeg vedrørende de syvklassede skoler råber vagt i gevær, skyldes det noget helt andet, nemlig den nye seminarieordning, som lovmæssigt skulle løbe af beddingen i løbet af 1997. I denne lov ser det for mig ud til, at grunden lige så stille bliver lagt til, at man vil gå ud fra, at overbygningen fremover skal hedde: 7.-10. årgang.

Artiklen fortsætter under banneret

Man vil ganske givet forsøge at underbygge denne nye model med en masse pædagogiske fortrin frem for den nuværende ordning (8.-10. årgang). Vil man derfor bevare de syvklassede skoler med de pædagogiske, praktiske og sognemæssige fordele/muligheder, som disse skoler indebærer, så er klokken nu fem minutter i tolv! Det er absolut på høje tid, man trækker i arbejdstøjet.

Poul Erik Hansen

Askov


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ

Vind hotelophold i julekonkurrencen

Så er det blevet juletid, og folkeskolen.dk har i den anledning en julekalender, hvor du hver dag frem til juleaften kan finde dagens låge-opslag med en præmie på vores Facebookside. Du er også med i lodtrækningen om hovedpræmien, hvor du kan vinde et weekendophold for to på et af de lækre Sinaturhoteller. Tjek vores Facebookside hver dag i december for at være med!

Deltag i konkurrencen