Debat

Syvklassede: Vær beredt

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Denne overskrift skyldes ikke, at nu skal der blæses til kamp mod de til tider noget for store byskoler. De fleste af disse skoler gør - stordriften taget i betragtning - et sobert stykke arbejde uden de store armbevægelser. Og tak for dette.

Når jeg vedrørende de syvklassede skoler råber vagt i gevær, skyldes det noget helt andet, nemlig den nye seminarieordning, som lovmæssigt skulle løbe af beddingen i løbet af 1997. I denne lov ser det for mig ud til, at grunden lige så stille bliver lagt til, at man vil gå ud fra, at overbygningen fremover skal hedde: 7.-10. årgang.

Man vil ganske givet forsøge at underbygge denne nye model med en masse pædagogiske fortrin frem for den nuværende ordning (8.-10. årgang). Vil man derfor bevare de syvklassede skoler med de pædagogiske, praktiske og sognemæssige fordele/muligheder, som disse skoler indebærer, så er klokken nu fem minutter i tolv! Det er absolut på høje tid, man trækker i arbejdstøjet.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Poul Erik Hansen

Askov