Debat

Er Nørlem satanist

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Jeg kunne her skrive noget om satanisme, fascisme, racisme eller andet grimt for at fange læsernes opmærksomhed, men det gør jeg ikke.

I Folkeskolen nummer 48/1996 reagerer Poul Nørlem, Ørsted, på mit indlæg med en meget provokerende indledning. Heldigvis viser det sig, at Nørlem har et andet ærinde og tilsyneladende er enig med mig i, at det er en helt forkert måde at skabe interesse for humanitært arbejde på, når nogle organisationer lokker skoleelever til at sælge postkort, lodsedler med videre mod en beskeden del af fortjenesten.

Jeg er bekendt med, at mange organisationer har fremragende undervisningsmateriale om forhold i andre lande, og dette materiale har jeg selv været en flittig bruger af. Det er også helt i orden, at vi af og til skal betale for materialet, ligesom vi på den skole, hvor jeg er inspektør, abonnerer på tidsskrifter udgivet af humanitære organisationer og miljøorganisationer.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Når jeg reagerer så kraftigt mod det, som jeg i mit tidligere indlæg kaldte 'tigger-lobbyen', er det måden, hvorpå disse midler søges samlet. Mange af 'tilbuddene' bærer nemlig præg af, at det at tjene penge tydeligvis vejer tungere end selve den humanitære mission.

Dansk Røde Kors, Folkekirkens Nødhjælp, Unicef og så videre gør sikkert et stykke fremragende arbejde på deres områder - men lad venligst være med at bruge børn som lokkemad, når der skal skrabes penge sammen.

Steen Brastrup

skoleinspektør, Outrup