Debat
0   132

Er Nørlem satanist

Jeg kunne her skrive noget om satanisme, fascisme, racisme eller andet grimt for at fange læsernes opmærksomhed, men det gør jeg ikke.

Artiklen fortsætter under banneret

I Folkeskolen nummer 48/1996 reagerer Poul Nørlem, Ørsted, på mit indlæg med en meget provokerende indledning. Heldigvis viser det sig, at Nørlem har et andet ærinde og tilsyneladende er enig med mig i, at det er en helt forkert måde at skabe interesse for humanitært arbejde på, når nogle organisationer lokker skoleelever til at sælge postkort, lodsedler med videre mod en beskeden del af fortjenesten.

Jeg er bekendt med, at mange organisationer har fremragende undervisningsmateriale om forhold i andre lande, og dette materiale har jeg selv været en flittig bruger af. Det er også helt i orden, at vi af og til skal betale for materialet, ligesom vi på den skole, hvor jeg er inspektør, abonnerer på tidsskrifter udgivet af humanitære organisationer og miljøorganisationer.

Når jeg reagerer så kraftigt mod det, som jeg i mit tidligere indlæg kaldte 'tigger-lobbyen', er det måden, hvorpå disse midler søges samlet. Mange af 'tilbuddene' bærer nemlig præg af, at det at tjene penge tydeligvis vejer tungere end selve den humanitære mission.

Dansk Røde Kors, Folkekirkens Nødhjælp, Unicef og så videre gør sikkert et stykke fremragende arbejde på deres områder - men lad venligst være med at bruge børn som lokkemad, når der skal skrabes penge sammen.

Steen Brastrup

skoleinspektør, Outrup


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ

Vind et hotelophold

5500_hotel _sixtus _middelfart _2017

Nu er sommeren rigtig tæt på, og det er derfor blevet finaletid i Folkeskolens sommerkonkurrence. Du kan vinde et weekendophold for to på et af de lækre Sinaturhoteller inkl. middag og vin til en værdi af 7.500 kr. Deltag ved at følge linket: 

 Tricks