Debat

Samme lønudvikling er målet

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

På Odense Lærerforenings generalforsamling den 8. marts 1996 blev kredsens krav til Overenskomst 97 opstillet.

På forslag fra pensionisterne blev det tilføjet: '. . . at pensionisterne får samme 'lønramme' som kolleger i aktiv tjeneste'.

Derfor fandt jeg det naturligt på DLF's kongres i Kolding den 3. oktober at foreslå formuleringen af overenskomstkravet ændret fra 'Forbedring af forholdet mellem lønudviklingen for aktive medlemsgrupper og tjenestemandspensionister' til 'Samme lønudvikling for aktive medlemsgrupper og tjenestemandspensionister'.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Som ordfører for hovedstyrelsen erklærede Stig Andersen sig enig i forslagets intention, men han mente, at hovedstyrelsens formulering var et bedre udgangspunkt for overenskomstforhandlingerne.

Da det var bekræftet fra talerstolen, at hovedstyrelsen var enig i forslagets indhold, og jeg ikke ønskede at se det nedstemt, blev det trukket tilbage.

Jeg vil henvise interesserede kolleger til at læse referat af kongressens behandling af pensionskravene.

Det er forhåbentlig klar til udsendelse inden jul.

Paul Elmholt

Odense

Powered by Labrador CMS