Debat

Missionærsnak

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Samtidig med, at Bjarne Danielsen taler så ekstremt varmt og henført om vore 'guldklumper', at det er lige inden, han giver sig til at amme, må det også give anledning til stor undren: ('guldklumpeindlægget' i Folkeskolen nummer 48).

Hvorfor i alverden har manden avanceret sig bort fra 'ædelmetallet' og ind bag pc'en? Det lyder ærlig talt lidt hult. Er udstrålingen fra 'klumperne' for stærk - for tæt på?

Ikke desto mindre lader det til, at han lever glimrende med afsavnet! I øvrigt er det mere end tvivlsomt, om Sonny i 10. klasse, 191 cm høj - 89 kilo dødvægt - ring i øre og næse - og en tatovering et unævneligt sted (ifølge absolut pålidelig kilde!) - ville bryde sig om betegnelsen? Så nok hellere granitblok!

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Det er ufatteligt, at mens folkeskolen vånder sig i sin måske dybeste krise nogensinde, udsendes der en sådan gang missionærsnak fra Brande!

Som om virkeligheden kan skubbes og bevæges blot ved at være positive og fiseglade! Samtidig med at vi bilder hinanden ind, at vi har samfundets bedste job. (Jeg har endnu ikke mødt én, der ville bytte!).

Havde de konditioner været fremherskende i vor fortid, ville ridefogeden stadigvæk have haft ret til at bruge pisk og træhest. Og kvinderne - de voksne guldklumper - have savnet stemmeret!

Nej, det har givet været halstarrige bønder, der ikke længere ville finde sig i at få tæsk, og 'kværulantiske' kvinder, der ikke længere orkede en underordnet rolle i et mandsdomineret samfund, der 'skubbede' og bevægede. Stod op mod magthaverne!

Med Danielsens vege holdning kan vi lige så godt nedlægge DLF som selvstændig organisation og søge om at blive datterselskab i koncernen Kommunernes Landsforening.

Derfor hr. inspektør - gem dit indlæg - og brug det eventuelt som oplæg til festtalen ved et jubilæumsarrangement for pensionerede forskolelærerinder årgang 1895!

Så er succesen hjemme! Ikke et øje vil være tørt!

Niels Christian Christensen

Bagterpskolen, Hjørring