Sne og is skal fjernes

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Arbejdsgiveren har ansvaret for, at der er ryddet sne og gruset eller saltet i god tid, inden medarbejderne møder på arbejde. Det er netop blevet slået fast i en civilretslig erstatningssag, som lærerforeningen havde anlagt.

En lærer brækkede for næsten to år siden anklen i skolegården, fordi der ikke var ryddet sne og gruset, da hun mødte på arbejde om morgenen. Nu har dommeren i sagen udtalt en tilkendegivelse, der betyder, at læreren vil modtage erstatning for svie og smerte.

Sagen viser, at arbejdsgiveransvaret vedrørende glatførebekæmpelse tages meget alvorligt. Kravet til arbejdsgiveren går meget videre end det almindelige krav til grundejere. Når en arbejdsgiver forlanger, at medarbejderne skal møde på arbejdet på en bestemt tid, kan medarbejderne modsat forlange, at de kan komme sikkert til og fra arbejdet, hedder det i tilkendegivelsen.

Powered by Labrador CMS