Debatavis til forældre

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Idisse dage modtager samtlige skoler en debatavis, som Danmarks Lærerforening og Skole og Samfund har produceret.

- Det gør vi, fordi der er brug for en grundig diskussion om, hvad vi vil med skolen, siger DLF's formand, Anni Herfort.

- Det er utrolig vigtigt, at eleverne bliver bedre til at læse, at de lærer matematik, edb, naturfag og så videre. Det er derfor, vi vil styrke det faglige i læreruddannelsen og efterlyser mere efteruddannelse til lærerne. Men det er også vigtigt, at vi holder fast i, at skolen skal være med til at udvikle elevernes selvstændighed og evne til at indgå i et socialt fællesskab. Den del af skolens opgave, kan jeg godt frygte, bliver glemt eller nedtonet, fordi der bliver fokuseret så meget på de grundlæggende færdigheder. Jeg håber, at vores avis kan være med til at gøre debatten mere nuanceret.

Avisens ni interview illustrerer meget godt, at forventningerne til folkeskolen er meget forskellige, mener Anni Herfort. Nogle prioriterer fagligheden højest, andre lægger mere vægt på det kreative.

- Det er den mangfoldighed af krav og forventninger, folkeskolen skal prøve at leve op til.

- Jeg kan godt forstå, hvis nogle lærere synes, at der er lige lovlig mange aktiviteter i gang, men vi ved, at der kommer en debat i forbindelse med kvalitetsprojekterne fra Undervisningsministeriets og Kommunernes Landsforening. Den debat vil vi og Skole og Samfund godt give vores bidrag til.

Powered by Labrador CMS