Debat

Vi tigger ikke

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

'Hvor går grænsen for tiggeri', spørger skoleinspektør Steen Brastrup i Folkeskolen nummer 46? Han nævner derefter en lang række organisationer, som efter sigende henvender sig til folkeskolerne for at få dem til at være 'tiggere' for de pågældende organisationer. Han påstår ligeledes, at Folkekirkens Nødhjælp skulle være blandt de organisationer, der tilhører 'tigger-lobbyen'.

Det kræver vist et svar.

Jeg kan med sikkerhed sige, at Folkekirkens Nødhjælp aldrig har bedt folkeskolerne om at gå 'tiggergang' i lokalsamfundet, sådan som inspektøren påstår. Tværtimod har vi gentagne gange leveret grundigt, gennemarbejdet og i nogle tilfælde gratis undervisningsmateriale om forholdene i Den tredje Verden til brug i folkeskolen. Det ligger os meget på sinde at samarbejde med skolerne om at få undervisning om Den tredje Verden sat på dagsordenen og dermed hjælpe med til at opfylde kravene i folkeskoleloven fra 1993.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Det er efter vores opfattelse urovækkende, at Steen Brastrup opfatter et helt nødvendigt indsamlingsarbejde for fattige og sultne mennesker som 'tiggeri'. Vi synes, at det er en vigtig opgave for alle danskere, uanset om det for eksempel er gennem Operation Dagsværk eller gennem faste månedlige bidrag til en velgørende organisation. Der er fortsat brug for vores hjælp, og skolerne kan medvirke positivt ved at undervise i baggrunden for de ulykkelige forhold i Den tredje Verden, og hvordan det kan afhjælpes.

Vi håber således ikke, at Steen Brastrups udokumenterede påstande i Folkeskolen tegner et retfærdigt billede af arbejdet med udviklingshjælp til Den tredje Verden i skolerne landet over.

Stig Fog Jensen

Folkekirkens Nødhjælp

Powered by Labrador CMS