Debat

Ny læreruddannelse

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Da Folkeskolen ikke virker interesseret i de lærerstuderendes holdning til en ny læreruddannelse, må vijo selv tage ordet. Det er mærkeligt,at Folkeskolen ikke i deres artikel 'Enrå læreruddannelse' har talt med Lærerstuderendes Landskreds (LL) om vores holdning til den nye læreruddannelse.

Når man ser, hvordan forsøgsordninger og evalueringer af disse lå til grund for den meget visionære folkeskolelov af 1993, virker det underligt, at undervisningsministeren vælger at komme med et forslag til en ny læreruddannelseslov uden at kigge på evalueringerne af forsøgsordningerne i den nuværende.

Dette fører til mange graverende fejl i ministerens udspil, eller ogsåønsker han at banke læreruddannelsen tilbage til tiden før 1966. Dengang Ole Vig Jensen selv var seminarieelev.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Vi ønsker en ny og tidssvarende læreruddannelse, som tager udgangspunkt i folkeskoleloven og dermed det enkelte barn. Det gøres ved at bibeholde de pædagogiske og praktisk/musiske fag som selvstændige fag i læreruddannelsen.

For ikke at svække et i forvejen kriseramt fag bør dansk fastholdes som liniefag. I folkeskolelovens paragraf et, styk tre, står der, at eleverne skal lære at forstå deres egne og andres kulturer. Dette kan vi som lærere ikke leve op til uden et minimum af kendskab til vores egen kultur. Derfor bør kristendom fortsat være obligatorisk i læreruddannelsen.

Skulle der være nogen, der efter dette indlæg er blevet interesserede i LL's holdning til den nye læreruddannelse, er de velkomne til at kontakte vores sekretariat på telefon 3393 4424.

Martin Visby, næstformand

Morten Broberg

medlem af forretningsudvalget

Lærerstuderendes Landskreds

Svar:

Folkeskolens journalist forsøgte forgæves at få en kommentar fra Lærerstuderendes Landskreds til Undervisningsministeriets skitse.

Redaktionen