Debat

Klap hesten

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I Folkeskolen nummer 47 skriver Jan Trojaborg blandt andet: 'Min pointe er, at mange lærere sikkert er trætte af de evige forandringer, men at vi ikke er i stand til at forhindre dette grundvilkår' (min fremhævelse, Karl Heinz Mortag).

Det mere end antyder en sær defaitistisk indstilling, som jeg troede lå Jan Trojaborg fjernt. Selvfølgelig kan vi da forhindre dette grundvilkår, hvis vi vil. 60.000 lærere kan nok trækkes til truget, men hvis de 55.000 ikke vil drikke, hvad så?

Smukt lyder det, når Jan Trojaborg i slutningen af sit indlæg skriver: 'Det er således ikke forandringerne i sig selv, vi kan have noget mod, men snarere deres negative karakter'.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Men jeg er ikke enig. De positive forandringer fortoner sig i fremtidens tåger. Derfor er mange lærere trætte af de evige forandringer, som Jan Trojaborg skriver, og derfor skal de have (gen)fundet en frugtbar, kvalitetsfyldt hverdag efter de senere års forandringer.

Derfor: 'Klap lige hesten!'

Karl Heinz Mortag

kongresdelegeret, Århus