Debat

Unicef tigger ikke

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Skoleinspektør Steen Brastrup kritiserer i Folkeskolen nummer 46 Unicef for at drive rovdrift på skoleeleverne ved at bede dem om at sælge diverse varer mod et symbolsk beløb til elevernes egen klasse.

Hvad Unicef angår skyder Steen Brastrup helt forbi! Unicef har aldrig bedt skoleelever om at sælge Unicef-kort eller andre produkter mod at beholde en del af indtægten. Vi er bekendt med, at mange andre humanitære organisationer anvender denne metode, men har alligevel valgt selv at 'holde vor sti ren'. Når elever sælger Unicef-kort, gør de det uden selv at tjene en øre på det - udelukkende for at hjælpe børn i andre lande, der ikke har det så godt som de selv.

Unicef har i de sidste fire-fem år mærket et markant fald i indtægten fra salg af julekort gennem elever og lærere. Det hænger uden tvivl sammen med, at andre organisationer nu tilbyder at dele indtægten med sælgerne. Vi er naturligvis kede af denne udvikling, ikke mindst fordi der derved bliver færre penge til det, som det egentlig drejer sig om - nemlig at hjælpe andre. Men vi har alligevel som nævnt valgt stadig at sælge på den 'gammeldags' maner, idet vi så håber og tror på, at der stadig er en vilje til at hjælpe andre uden nødvendigvis selv at få en del af kagen.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Steen Andersen

generalsekretær, Unicef Danmark

Powered by Labrador CMS