Frikvarter

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Markens grøde

De fleste bønder har én mark med hvede, én mark med kartofler og én mark med byggegrunde.

Ifølge Frost og Jay

Landmandsliv

- Jeg har rigtignok nu solgt mine heste, vogne og tilbehør, for istædet at holde køer, men herved får jeg en passende motion hver helligdag til mit anneks (kirken red.), og ovenpå smager kartøfler omtrent som skildpadde.

Blicher i brev 13.3.1829

Manden fra ploven

Vi skal vogte os for de dårligt begavede gårdmandssønner, som har for få penge til gårdkøb og studehandel, men lige netop nok til den færdighedsuddannelse, der kan erhverves på et seminarium.

Ålborg-blad 1916

Almuestil

Ude på landet ser man nogle vilde dyr, både hanner og hunner, de er sortblå af farve, helt forbrændte af solens glød, og synes fastgroet til jorden, som de roder og graver i med hårdnakket stædighed. De synes at eje en artikuleret stemme, og når de rejser sig, kan man se, at de har et menneskeligt ansigt, og i virkeligheden er de da også mennesker.

La Bruyère cirka 1700

Landbrugets mekanisering

Pæn 30-årig landmand søger frisk veninde til mejetærskersex. Billet mrk. . . .

Ekstra Bladet

Rustikt

Når vi fra København tog med børnene ud på landet for at opleve dets fred og ro, kunne vi ligesom ikke mærke den. Og så endte det altid med, at pædagogerne satte nogle sange og lege i gang for at få has på den forbandede fred.

Børnehavepædagog i radioen

Kornfedede

Velsign, oh Gud de fede stude

og de trinde brude.

Jeppe Aakjær

Powered by Labrador CMS