Aksel Christensen

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Uden forudgående sygdom er Aksel Christensen, overlærer ved Fårup Skole, død den 4. november, få dage efter at han havde fejret sit 30-års-jubilæum. Han blev 54 år.

Som lærer stillede Aksel store krav til eleverne, der satte pris på hans kompetente og strukturerede undervisning. Ud over det faglige lærte han dem at værne om de folkelige traditioner, som han var dybt forankret i. Når han fortalte om fortiden, blev den levende og frygtelig spændende.

Det, man nok mest vil huske Aksel for, er hans indsats for musikken i og uden for skolen. Allerede 25 år før musikskolen i Purhus Kommune startede, oprettede han interessegrupper i folkedans, blokfløjtespil og korsang, og dette førte til en omfattende koncertvirksomhed.

Mange vil mindes hans børnekors og orkestres koncerter. Tidligere elever har ofte berettet om, hvor stor betydning det havde for dem, at han indførte dem i musikkens verden.

Der bliver således flere tomme pladser efter Aksels død, men særlig stort bliver savnet af ham blandt kollegerne på Fårup Skole. Vi oplevede ham som ildsjælen, der aldrig gik på kompromis, som den, der altid var villig til at ofre fritid på udviklingsarbejde, som inspirator for elever og kolleger, som den altid hjælpsomme, man aldrig gik forgæves til - og først og fremmest som et åbent og ærligt menneske, der havde sine meningers mod. Blandt kolleger, elever og forældre var han i sjælden grad respekteret og vellidt.

Vore tanker går til Rigmor og hendes døtre, deres liv og Fårup Skoles hverdag bliver ikke det samme uden ham.

Æret være hans minde.

Tidligere og nuværende kolleger ved Fårup Skole

Powered by Labrador CMS