Aksel Christensen

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Med sorg og afmægtighed modtog jeg meddelelsen om Aksel Christensens alt for tidlige bortgang.

Aksel - læreren, musikeren, spillemanden, instruktøren og for os i Randers-området kassereren i Musiklærerforeningen for Randers og Omegn - er borte med et slag.

Ved den lejlighed er det naturligt at mindes Aksel for hans store engagement i alt, hvad han beskæftigede sig med. Han var et særdeles vidende og retlinet menneske, som vi meget ofte og gerne lyttede til. Aksel kunne på sin gode facon sige tingene lige ud, som de var, uden at fornærme nogen - en egenskab, vi nød godt af gennem hans mangeårige virke i såvel hovedbestyrelse som forretningsudvalg for Folkeskolens Musiklærerforening. Dette tillidshverv, som han varetog indtil sin død, påbegyndte han i 1980 efter at have været en af hovedarkitekterne bag den nuværende struktur.

Aksel har i 22 år endvidere været medlem af bestyrelsen for Musiklærerforeningen for Randers og Omegn og i samme periode en højt værdsat kasserer.

Som spillemand har han i en lang årrække stået i spidsen for Hobro-spillemændene og med dem indspillet flere fonogrammer til undervisningsbrug. Det skal også nævnes, at han har været en skattet instruktør på mange kurser over hele landet - og ikke mindst på Folkeskolens Musiklærerforenings store sommerkursus i Rødding. På disse kurser for musiklærere videregav han på sin gode jyske måde sin store viden om folkedans, sanglege, spillemandsmusik, ligesom han også instruerede os i salonmusikkens finurligheder.

Vi, der har kendt Aksel, vil savne ham meget, og vi har alle god grund til at være taknemmelige for at have haft ham som en god ven og kollega, man altid var tryg ved at være sammen med. Vi vil, med vemod, mindes de mange gode, sjove og hyggelige stunder, vi har haft sammen med ham.

Æret være hans minde.

Jens Wieland