Forsvar for Lærerhøjskolen

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Undervisningsminister Ole Vig Jensen, afviser at nedlægge Danmarks Lærerhøjskole (DLH).

I sidste uges samråd i Folketingets uddannelsesudvalg skulle Ole Vig Jensen svare på, om han ville overveje en total reorganisering af forskningen på DLH. Meldingen var nej.

Der er ifølge ministeren ikke behov for en ny struktur Krisen på de to fag fysik og kemi skal løses ved hjælp af en ekstern styregruppe og ikke ved at nedlægge Lærerhøjskolen.

Det svar er formanden for Danmarks Lærerforening, Anni Herfort, godt tilfreds med:

- Hvis man vælger at ville nedlægge DLH, mister folkeskolen og lærerne et væsentligt led i målsætningen om at leve op til intentionerne i den nye folkeskolelov. Man kan uden tvivl pege på områder, hvor Lærerhøjskolen kan rustes bedre til fremtidens krav Frem for at diskutere lukning bør man bruge energien på at diskutere, hvordan man kan styrke DLH og dens samarbejde med seminarier og universiteter.

Der er stadig brug for en forskningsinstitution, der ikke kun forsker i faget, men også i, hvordan faget kan anvendes i folkeskolen, siger Anni Herfort.