Livet er for kort til vold

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

På gaden, på skolen og i familien. Overalt sker der voldelige handlinger, og gerningsmændene bliver stadig yngre.

Stop Volden er en forening lavet af unge for unge, der er imod enhver form for vold, intolerance og misbrug af alkohol og narkotika. De går ind for næstekærlighed og respekt på tværs af sociale og kulturelle skel.

Med udtryk som 'Dem der ikke reagerer . . . accepterer!' og 'Stop Voldens værste fjende er ligegyldigheden' har de siden 1993 forsøgt at bekæmpe vold. De holder foredrag og arrangerer debatmøder på skoler, i ungdomsklubber og på seminarier rundt om i landet. Det er også blevet til et par rockkoncerter mod vold.

Meningen med det hele er, at de unge i Stop Volden kan dele deres erfaringer med andre unge. Bevægelsen mener selv, at det bedste udgangspunkt for en ærlig og ligeværdig dialog om tunge emner som vold, racisme og misbrug er, når unge taler med unge.

Vil man vide mere eller melde sig gratis ind i Stop Volden, er det på telefon 3313 5222, det foregår.