Debat

Det gode råd

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Så skrøbeligt er åbenbart fundamentet under 'den bedste folkeskole' nogen sinde, at Hans Houmøller fra Rødovre i Folkeskolen nummer 46 ikke ved andet at stille op med alle, der antaster luftkastellet, i dette tilfælde mig, end at råde dem til at forlade etablissementet. Når man med almindelig dansk sendrægtighed stadig gør skrabud for et gammelmarxistisk 68'er-opkog, der nu er brugt til at forvandle en forhen så respektabel folkeskole til en ensgørende kollektivistisk fællesskabsdyrkende katastrofe med en hale af store undersøgelser supplerende fulgt op af artige udtalelser fra snart sagt alle videregående uddannelsestrin om manglende indlærte elementære færdigheder, ja, så slår argumenter selvfølgelig ikke til. Så må man bede de formastelige om at forføje sig langt uden for lands lov og ret, hvor de smånussende kan begynde for sig selv og lade den sarte skole med det uddannelsesødelæggende lovgrundlag være i fred. Som om det ikke er nok, at den barske virkelighed påviser katastrofen. Man behøver jo ikke også at tale om den. For når det nu er godtgjort, at den middelmådighedsstræbende udelthed taber de svage og lader de dygtige gå for lud og koldt vand, tjener man vel skolen bedst ved at tie slige afslørende kendsgerninger ihjel. For det betyder jo så meget at opretholde den falske illusion om skolen, der tager vare om den enkelte.

Skolens brugere skulle jo gerne forblive i en skånsom omtåget tro på det mulige i, at undervisningen virkelig kan differentieres i den skole, der samtidig lægger de størst tænkelige hindringer i vejen herfor.

Vagn Madsen

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

viceskoleinspektør, Brønderslev