Debat
0   168

Forhandlingsfasen

Til Jørgen Pagh Andersens indlæg i Folkeskolen nummer 46.

Vi må realistisk erkende, at de krav til Overenskomst 97, som kongressen opstillede, skal forhandles, før de kan gennemføres. Spørgsmålet er så, om lønstigningssummen bliver stor nok. Kravene til finansministeren er mange, så kampen bliver hård.

Artiklen fortsætter under banneret

Bagefter skal pengene fordeles. Pensionisterne er denne gang bedre stillet end tidligere. Der er nemlig krav om forbedring af forholdet mellem lønudviklingen for aktive medlemsgrupper og tjenestemandspensionister. Et aktivt samarbejde mellem de ti kongresdelegerede og vore to pensionisthovedstyrelsesmedlemmer har ført kravet gennem medlemsdebat og hovedstyrelse frem til vedtagelse i kongressen.

Det er gennem lærerpakken, Overenskomst 95 og nu Overenskomst 97, at nye pensioner hæves på grund af højere slutlønninger, som en følge af omklassificeringer. Da gamle pensioner ikke omklassificeres, opstår der en skævhed. Godkendelsen af kravet om udligning af skævheden er ikke blot ny, men der er også et efterslæb på området. Vi vil føle os snydt, hvis ikke vore krav får en høj prioritering både nu og i fremtiden.

Tak for din deltagelse i medlemsdebatten, som har givet mig lejlighed til yderligere at uddybe mine synspunkter.

Peter Bruun

Roskilde


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ