Debat

Guruen Trojaborg

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I Folkeskolen, nummer 44, bemærker Jan Trojaborg, at jeg på kongressens kvalitetsdebat havde udtalt, at lærerne ikke har brug for forandringer. Det sagde jeg ikke. Jeg sagde: 'Medlemmerne har fået nok af forandringer! Lige nu i hvert fald.'

Det er efter min mening noget helt andet. Jeg ved også godt, at det er en foranderlig tid, vi lever i. Men derfra og så til at efterlyse flere ændringer er der dog et spring. Og kære Jan Trojaborg: Hvis tingene går for stærkt, er der en udtalt risiko for, at resultaterne bliver dårlige. Vi skal selv kune følge med.

Eller for at bruge et efterhånden fortærsket udtryk: Lærerne skal have et ejerforhold til det, de beskæftiger sig med. Eksempelvis kan jeg nævne, at det forslag til overordnet skolepolitik, som næsten er parat til en byrådsindstilling, opererer med en tidshorisont seks til syv år fra nu af, før man forventer, at den gældende folkeskolelov er implementeret. Så kan også vi 'gamle' nå at følge med. Men Jan Trojaborgs forslag er da undertiden det rigtige. Alligevel vokser træerne ikke ind i himlen.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Karl Heinz Mortag

kongresdelegeret, Århus