Debat

Glædeligt

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det er glædeligt at konstatere, at der er arbejdsgivere, der måske har læst skriften på væggen!

En af kommunerne i Kreds 44's område er erklæret og dokumenteret tilhænger af decentrale lønpuljer. Man har blandt andet foreslået anvendelse af decentrale lønkroner til honorering af lærere for 'usædvanlig aktiv, konstruktiv, kreativ og dynamisk' indsats i forbindelse med iværksættelse af forskellige fritidsaktiviteter for børn i skoleferierne.

Begejstringen for at kunne anvende dele af lønmodtagernes tilforhandlede lønsummer på blandt andet denne måde til trods, har kommunen i forbindelse med budget 97 vedtaget, at en af de mange besparelser, man har været tvunget til, skal omfatte decentral løn.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

I det netop vedtagne budget figurerer en besparelse på decentral løn med noget i omegnen af 100.000 kroner.

Det har ganske givet været smerteligt for kommunen at vedtage denne besparelse, men man har nok skelet til, at Danmarks Lærerforenings centrale placering ved de forestående overenskomstforhandlinger vil føre til et overenskomstresultat, der godtgør en sådan besparelse. Eller hvad?

Poul Erik Madsen

formand, Køge-Vallø-kredsen

Powered by Labrador CMS