Debat
0   84

Interessant og beskæmmende

Onsdag den 2. oktober 1996 blev der afholdt ekstraordinær kongres i Kolding. Torsdag den 3. oktober og fredag den 4. oktober skulle der så afholdes kongres vedrørende DLF's aftalekrav til overenskomsten 1997.

Grunden til den ekstraordinære kongres var tre dagsordenspunkter: udligningsordning mellem kredsene, kvalitet i folkeskolen og retningslinier for udmøntning af decentral løn, såfremt overenskomst 97 indeholder decentrale lønelementer.

Artiklen fortsætter under banneret

Da Vestsjællands Lærerkreds afholdt tillidsrepræsentantkursus på Fyn mandag den 30. september til onsdag den 2. oktober, blev det besluttet at tage til den ekstraordinære kongres, dels for at se hvordan en kongres løber af stablen, og dels fordi de to delegerede fra Vestsjællands Lærerkreds sammen med formanden fra Sydfyns Lærerkreds var forslagsstillere til det dagsordenspunkt, som omhandlede retningslinier for udmøntning af decentral løn.

Det var spændende og interessant at se, hvorledes en kongres fungerer og er organiseret. De to dirigenter virkede meget kompetente. Forslagsstillerne til de tre dagsordenspunkter plæderede for deres synspunkter. Modstanderne argumenterede for deres synspunkter. Efter en del debat var der afstemning. Alle tre oprindelige forslag blev forkastet. Hovedstyrelsens alternative forslag vedrørende kvalitet i folkeskolen blev vedtaget.

Mest markant gav det sig udslag i punktet om udmøntning af decentral løn. For forslaget var der kun 22, mens 252 stemte imod, og otte undlod. Det var i hvert fald klar tale, og det kan også godt være, at det er den bedste strategi i den nuværende situation.

Men noget, jeg fandt aldeles beskæmmende og upassende for det, der skulle være Danmarks Lærerforenings højeste myndighed, var måden, man prøvede at hyle forslagsstilleren ud af det på. Da hun startede med sætningen: 'Vi går ikke ind for decentral løn', brød hovedparten af kongressen ud i længerevarende, ironiserende klapsalver. Der var ikke fair.

Efterskrift! Jeg synes, at det er i orden, at der klappes af et indlæg, men på en høvisk facon.

Claus Spånhede

tillidsrepræsentant,

Høng Kommuneskole


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ