Ensom mand

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Skynd dig nu og skriv, for jeg savner dig.

Mandlige lærere under 30 år er en mangelvare på de danske folkeskoler. Ifølge Danmarks Lærerforenings medlemsundersøgelse er der i gennemsnit halvanden lærer under 30 år på hver skole, og kun en halv af dem er mandlig.

Folkeskolen har ringet til 32 skoler i Århus Kommune for at efterspørge mandlige lærere under 30 år, og billedet er tydeligt. De savnes i den grad.

- 14 skoler havde ingen mandlige lærere under 30 år.

- 12 skoler havde en enkelt.

- Tre skoler havde to.

- To skoler havde tre, og en skole havde hele fem mandlige lærere under 30 år.

De 32 skoler i Århus Kommune har en samlet lærerstand på 1.344 lærere, og kun 29 af dem er mandlige under 30 år. Det giver 0,9 lærer per skole og et samlet procenttal for mandlige lærere under 30 år på 2,16.

Kigger man på medlemsstatistikken hos Danmarks Lærerforening, er tallet for de unge mænd også temmelig lavt - 952 styk er, hvad det kan blive til af mandlige lærere under 30 år - et procenttal på 1,6.

På seminarierne ser det til gengæld lidt bedre ud, der har over en tredjedel af de optagne igennem de sidste tre år været mænd.

don

Powered by Labrador CMS