Ansatte støtter rektor

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Et enigt konsistorium på Danmarks Lærerhøjskole bakker rektor Tom Ploug Olsen op i sagen om omorganiseringen af fysik- og kemiområdet ved højskolen.

'På baggrund af rektors redegørelse, der blev suppleret af tillidsrepræsentant Niels Holdgaard Sørensen, skal et enigt konsistorium udtale sin accept af og forståelse for rektor Tom Ploug Olsens dispositioner i behandlingen af sagen - handlemulighederne taget i betragtning', skriver konsistorium i en pressemeddelelse, som blev udsendt sidste fredag.

Konsistorium udtrykker samtidig tillid til, at rektor, i samarbejde med højskolens bestyrelse, er i stand til at gennemføre en reorganisering af det pågældende faglige miljø.

Fysik- og kemiområdet på højskolen ligger forskningsmæssigt underdrejet, efter at tre forskere er fratrådt. Baggrunden for deres fratrædelse skal findes i den evaluering, der er foretaget af fysik- og kemiområdet.

Efter de tre's fratrædelser er der fra forskellig side blevet rejst kritik af rektor. I en artikel i Berlingske Tidende antydes det sågar, at lærerhøjskolen skulle have bedt om evalueringen for at kunne skille sig af med medarbejdere, der har udtalt sig kritisk.

Sagens kerne er imidlertid, at det under alle omstændigheder - og det viste evalueringen også- var nødvendigt med en ledelsesmæssig indsats i forhold til forskningen på fysik- og kemiområdet. Løsningen bakkes op af de tre's organisation, Dansk Magisterforening, og nu altså også af de ansatte i højskolens konsistorium.