Med base i miljøet

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

En lejrskole. En vejrstation. Et miljømuseum. Miljøbasen fra Skolen ved Høve Strand på Vestsjælland er det hele påén gang, og så er den oven i købet selvforsynende med energi.

Miljøbasen er mobil, og de sidste fire uger har den fungeret som udstilling med fast base i Frederiksberg Kommune.

Omkring 1.000 børn har fået en karruseltur i miljøet. Først et naturværksted med alt fra dafnier til geder, derefter et fysikværksted med dampmaskiner, sterlingmotor og solceller.

Skolen ved Høve Strand hører under Frederiksberg Kulturdirektorat, og elever fra 7.a på Lindevangskolen har i hele udstillingsperioden fungeret som miljøpiloter og guidet børnene igennem en times rundtur i miljøbasen.

Efter besøget i selve basen fortsatte gæsterne til Frederiksberg Have, hvor de var igennem fem forskellige feltstationer, hvor de blandt andet samlede insekter og blade. Turen endte i Zoologisk Have, hvor Skoletjenesten fortalte om, hvad en bypark i balance egentlig er for noget.

Den mobile miljøbase står på Frederiksberg Runddel indtil den 20. oktober.

Powered by Labrador CMS