Debat
0   163

Pensionsvedtagelsen

Ved kongressen blev hovedstyrelsens forslag om pension vedtaget. Det indeholder krav om forbedring af forholdet mellem lønudviklingen for aktive medlemsgrupper og tjenestemandspensionister. - Hvordan skal det så gennemføres?

Forskellen mellem gamle og nye pensioner bliver større efter hver overenskomst. Lønstigningssummen bliver nemlig skævt fordelt. Sidst var det med to tredjedele til de generelle tillæg og en tredjedel til de specielle tillæg.

Artiklen fortsætter under banneret

De generelle tillæg har afsmittende virkning på pensionen. Det har de specielle tillæg ikke. De specielle tillæg bruges blandt andet til omklassificeringer, decentral løn og forbedring af overenskomstansattes pensionsfond.

Pensionister omklassificeres ikke, og vi får derfor stadig mindre og mindre procentvis i forhold til nye pensioner, som beregnes efter de nye, omklassificerede slutlønninger. Ved hver regulering får vi kun to tredjedele af, hvad vi burde have. Rent konkret fik jeg her i oktober et løntillæg per måned efter skat på 42 kroner i egenpension, men stigningen burde være på 63 kroner per måned.

Pensionsreformens overgangsbestemmelser vil, før de udløber, blive emner ved kommende kongresser. Det samme vil gælde krav om kompensation, hvis folkepensionen forringes eller bortfalder.

Pensionisternes to hovedstyrelsesmedlemmer er Else Holm Johansen og Kristian Fløj-Jensen. De har indsigt i pensionsproblemerne og vil kunne rådgive hovedstyrelsens forhandlingsgruppe. De har øje for vore problemer, både nu og i fremtiden. Vi skal ikke gemmes bort i et udvalg. Vi skal med i forhandlingerne.

Peter Bruun

Roskilde


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ