Debat

Store fordele

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I Folkeskolen nummer 39 causerer kredsformand Torben Møller Petersen, Sydfyn, under overskriften: Tilladelse eller tilgivelse.

I hans læserbrev står: '... det er lykkedes en kreds at tvinge DLF til at overbevise Kommunernes Landsforening (KL) om det rimelige i, at lærerne kan pålægges at arbejde gratis i op til 40 timer årligt!'

For det første, Sønderborg og Omegns Lærerkreds (Som Torben Møller Petersen ikke nævner ved navn) har ikke tvunget nogen til noget som helst, men i et og alt fulgt spillereglerne vedrørende forsøg med arbejdstidsaftalen.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

For det andet er der ikke tale om, at nogen skal arbejde gratis, da det fremgår, at læreren har fri/ikke står til rådighed i den nævnte første mellemtime.

For det tredje indeholder aftalen en lang række store fordele for lærerne. Torben Møller Petersens udlægning svarer til at påstå, at en mand har købt fire slidte dæk for 200.000 kroner uden at nævne, at der fulgte en næsten ny Audi med.

I Folkeskolen nummer 38 skrev Torben Møller Petersen blandt andet: 'Hvis vi i DLF skal til at opbygge vores lønstrategi ud fra løse rygter om, hvad nogle måske siger, er vi da først ilde stedt'.

Jeg synes, at Torben Møller Petersen skulle lade dette sunde princip gælde, også når talen er om arbejdstid.

Bent Poulsen

Sønderborg og Omegns Lærerkreds