Forskere ønskede ingen ændringer

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Danmarks Lærerhøjskoles rektor, Tom Ploug Olsen, har fået en ublid medfart i flere aviser, efter at Berlingske Tidende skrev, han havde fyret fire af fem forskere på fysik- og kemiområdet.

Historien om den barske personalepolitik er imidlertid noget mere nuanceret.

Ifølge en pressemeddelelse, som rektor og forskernes organisation udsendte torsdag i sidste uge, er der udarbejdet en evalueringsrapport om forskernes arbejdsområde. Rapporten er negativ over for arbejdsindsatsen. Tre ud af fire forskere har imidlertid ikke ønsket at være med til en omstrukturering af arbejdet.

Dansk Magisterforening har derfor forhandlet aftrædelsesvilkår med ledelsen af Danmarks Lærerhøjskole og er blevet einge om nogle vilkår, som foreningen betragter som gunstige for medlemmerne.

Der er ikke tale om, at forskerne er fyret på grund af evalueringsrapporten. Men fordi de ikke ville være med til forandringer.

Efter fratrædelserne kan højskolen arbejde videre med planerne om at bevare fysik- og kemiområdet sammen med de øvrige fagområder, der repræsenterer skolens fagkreds.

- Denne helhed er særdeles nødvendig i disse år, hvor en ny lov om folkeskolen skal finde indhold og form, siger Tom Ploug Olsen.

Powered by Labrador CMS