Protest mod fyringer

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Lærerne på Hundested Kommunes to folkeskoler er så utilfredse med byrådets 1997-budget, at de torsdag i sidste uge - på Lerbjergskolen - holdt fagligt møde midt i skoletiden.

Johnny Madsen, næstformand i Frederiksværkkredsen, fortæller, at lokalpolitikerne netop har indgået et forlig, der betyder nedlæggelse af seks ud af 95 lærerstillinger på de to skoler.

Samtidig vil politikerne spare på edb og lejrskoler.

- Nedlæggelse af de seks stillinger betyder, at nogle klasser skal sammenlægges. Det bliver en belastning med de store klasser, siger Johnny Madsen.

Han mener, politikerne er ved økonomisk at udhule Hundesteds skolevæsen, som i forvejen ressourcemæssigt ligger langt under gennemsnittet. Det viser i hvert fald en rapport fra Skoledirektørforeningen i Frederiksborg Amt.

Jeg synes også, at besparelserne giver problemer i forhold til den nye folkeskolelov. Der er simpelthen ikke penge til at gennemføre den, siger Johnny Madsen.

Bag de for skolevæsenet så kedelige økonomiske udsigter står forligspartierne Socialdemokratiet, Socialistisk Folkeparti og Venstre.

Powered by Labrador CMS