Guide i tilsætning

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Butylhydroxyanisol, Tartrazin og Acesulfamkalium eller E 320, E 102 og E 950.

Er du af og til i tvivl om, hvad varedeklarationen på rullepølsen egentlig deklarerer, kan der hentes hjælp i den nye 'E-nummer guiden om tilsætningsstoffer', der netop er udgivet af Dansk Sammenslutning af Fødevare-, Drikkevare- og Servicearbejdere (FDS).

Guiden giver et overblik over alle godkendte tilsætningsstoffer, deres E-numre og ifølge forfatterne: en hurtig, kritisk og uafhængig information om deres sundhed.

Den fortæller blandt andet om farvestoffer, konserveringsstoffer, antioxidanter og stabilisatorer, og stofferne er mærket med symboler, alt efter om de karakteriseres som: formodentlig harmløst, vær på vagt eller undgå stoffet.

Stoffer, der må anvendes i økologiske fødevarer og i spædbørnsmad tages også med.

Ring på telefon 3186 1885 for bestilling af et eksemplar.